Olympisch goud Van der Weijden

Olympisch goud Van der Weijden Peking, 21 aug. De Nederlandse langeafstandzwemmer Maarten van der Weijden is vandaag olympisch kampioen geworden op de 10 kilometer open water. De overwinning van de 27-jarige Van der Weijden is extra bijzonder omdat hij in 2003 genas van leukemie. Eerder dit jaar won hij in Sevilla al de wereldtitel bij het openwaterzwemmen op de 25 kilometer. De volledige Nederlandse zwemploeg was getuige van de zege van Van der Weijden. Nederland heeft nu zes gouden medailles. De Nederlandse hockeysters spelen morgen de finale tegen China, nadat ze gisteren Argentinië met 5-2 versloegen. Foto Bas Czerwinski Olympische Spelen: pagina’s 11 en 13 Maarten van der Weijden of Netherlands competes in the men's marathon 10km swimming event at the Beijing 2008 Olympic Games August 21, 2008. REUTERS/Aly Song (CHINA) Reuters