Ministerskamer nieuw ingericht

Ministerskamer nieuw ingericht Den Haag, 21 aug. ‘De theorie van het wachten’, zo heet het nieuwe kunstwerk aan de muur van de ministerswachtkamer in de Tweede Kamer die nieuw is ingericht. Het is een collage van foto’s op een whiteboard waarop wachtende mensen te zien zijn. Het kunstwerk is gemaakt door Paulien Oltheten, die in 2006 afstudeerde aan de Rijksacademie in Amsterdam. De ontspannen poses die mensen op straat aannemen bij het wachten vormen een terugkerend thema in het werk van Oltheten. De ministerswachtkamer ligt tegenover de plenaire zaal in het Tweede Kamergebouw. Hier kunnen ministers wachten tot het Kamerdebat begint waar zij moeten verschijnen. Foto Roel Rozenburg den Haag : 21.8.2008 Ministerskamer in de Tweede Kamer. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel