Correcties & aanvullingen

Breuk

In het hoofdredactionele commentaar Breuk na kwart eeuw (20 augustus, pagina 7) staat een rekenfout. Het eerste partnerschap tussen NAVO en Rusland is beklonken in december 1991. Dat is 17 jaar geleden, niet, zoals gesteld, 27 jaar dan wel een kwart eeuw geleden.

Donald Duck

In het artikel Weekblad Donald Duck richt zich nu óók op jonge kinderen (19 augustus, pagina 16) staat dat het nieuwe blad Donald Duck Junior zal verschijnen in een oplage van 20.000 stuks. Dat moet 60.000 zijn.

Fiscale voorzichtigheid

In het artikel Nu btw verhogen is dwaasheid (14 augustus, pagina 7) wordt een paar keer gesproken over „fiscale voorzichtigheid”, een vertaling van het Engelse „fiscal prudence”. Om verwarring te voorkomen kan dat het best gelezen worden als „voorzichtig begrotingsbeleid”.

MoMA

In het bericht Kunstcollectie naar MoMA in New York (20 augustus, pagina 1) staat dat een Nederlandse collectie van vroege conceptuele kunst volgend jaar overgaat naar het Museum of Modern Art in New York. De collectie bevindt zich nu al in dat museum.

Praagse lente

In de inzet Democratisering neergeslagen door Kremlin (20 augustus, pagina 7) staat dat er geen doden vielen bij de inval van het Warschaupact in Tsjechoslowakije. Er vielen 108 doden.

Joop Wijn

Het artikel De taaie strijd voor de verbetering van een ongeliefde wet (18 augustus, pagina 2) vermeldt dat Joop Wijn in 2000 staatssecretaris van Financiën (CDA) werd. Wijn was van 2003 tot 2006 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Balkenende II.