Windmolenpark op platteland in de VS

Windmolenpark op platteland in de VS Lowville, 20 aug. Een Amishboer in Lowville, die uit geloofsovertuiging geen gebruikmaakt van gemotoriseerde voertuigen, is bezig met hooien. Op de achtergrond windmolens die deel uitmaken van het Maple Ridge Wind Farm-project, het grootste windmolenpark in de Amerikaanse staat New York, waar Lowville ligt. In het project, dat 100.000 woningen van energie kan voorzien, is 400 miljoen dollar (272 miljoen euro) geïnvesteerd door de eigenaren, twee Amerikaanse dochters van het Spaanse energiebedrijf Iberdrola en het Portugese Energias de Portugal. Lokale overheden droegen bij aan het project, dat tientallen banen opleverde, in de vorm van een belastingvrijstelling. Foto AP An Amish farmer rakes hay as wind turbines from the Maple Ridge Wind Farm work in the distance in Lowville, N.Y., Monday, Aug. 4, 2008. The $400 million Maple Ridge wind project, the largest in New York state, brought money and jobs and a wondrous sense of prosperity to a place that had long given up on any. (AP Photo/Mike Groll) Associated Press