Weekblad Donald Duck richt zich nu óók op jonge kinderen

Rotterdam. Donald Duck krijgt een broertje. Hij heet Donald Duck Junior, verschijnt elke twee weken en is bestemd voor kinderen van zes en zeven jaar. Junior heeft minder tekst, grote tekstballonnen en eenvoudiger puzzels dan het gewone blad. De leeftijd waarop kinderen beginnen met Donald Duck is de afgelopen jaren gestegen van zes naar acht, zegt Suzan Schouten, uitgever van Disneybladen bij Sanoma Uitgevers: ”Het blad blijkt te moeilijk voor veel zes- en zevenjarigen. Daarom wilden wij een eenvoudiger blad ontwikkelen waarmee kinderen zelf spelenderwijs leren lezen.” Donald Duck Junior verschijnt in een eenmalige oplage van 150.000 exemplaren. Op termijn rekent Schouten op een oplage van 20.000 stuks. Donald Duck bleek onlangs het favoriete blad van studenten. Voor adverteerders is het al lang een familie-uitgave, zegt Suzan Schouten. ”Dat uit zich onder meer in advertenties. We hadden laatst reclames voor Mercedes en een wervings- en selectiebureau.” Schouten verklaart de populariteit onder oudere lezers uit nostalgie - ”Welk kind is niet opgegroeid met de Donald Duck?” - en uit de teksten. ”Het kind vindt de strip leuk en de volwassene herkent de actualiteit.”

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Donald Duck

In het bericht Weekblad Donald Duck richt zich nu óók op jonge kinderen (woensdag 20 augustus, pagina 30) staat dat het nieuwe blad Donald Duck Junior een oplage krijgt van 20.000 stuks. Dat moet 60.000 zijn.