Radio Voorkeur

Langs de lijn. O.m. verslag van de vriendschappelijke oefenwedstrijd (voetbal) Nederland-Rusland. Radio 1, 19.04-23.07u.

Zomeravondconcert. Live vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Uitvoering van de opera Der Vampyr van Heinrich Marschner, in de bewerking van Bob Zimmerman en Michiel Dijkema. Door het Grachtenfestivalorkest o.l.v. Peter Biloen. Solisten: Henk Neven en Vitali Rozynko (bariton), Mijke Sekhuis (sopraan), Brad Cooper en Seil Kim (tenor) en Karin Strobos (mezzosopraan). Vooraf een inleiding. Presentatie: Hans van den Boom. Aansluitend het pianokwintet in b van B. F. Schmitt. Opname van 5 augustus j.l. in de Abdijkerk in Aduard. Radio 4, 19.30-23.02u.

Hörspiel. Vanavond de eenakter Protest van de Tsjechische toneelschrijver Václav Havel. Van 1989-2003 was hij president van het land dat hem eerder geen andere keus liet dan dissident te zijn. WDR, 22.00-23.05u.

Radio Olympia. Live vanuit het HHHuis in Peking. Wedstrijdverslagen, interviews en muziek. Regelmatig onderbroken door het nieuws. Radio 1, vanaf 3.04 doorlopend tot donderdag 17.00u.