Ping An: vertraging zit niet bij toezichthouder

De opgelopen vertraging bij het verkrijgen van toestemming voor de deelname van de Chinese verzekeraar Ping An in de vermogensbeheertak van Fortis ligt niet aan aarzeling bij de Chinese toezichthouders, maar aan de grote omvang van de transactie.

Dat zegt bestuursvoorzitter Louis Cheung van Ping An in de Britse zakenkrant Financial Times. In april maakte Ping An bekend voor ruim 2,1 miljard euro de helft van Fortis Asset Management te kopen. Begin deze maand bleken de Chinese financiële toezichthouders nog geen groen licht hiervoor te hebben gegeven.

In de Financial Times zegt Cheung dat het in orde maken van alle documenten en de vertalingen daarvan meer tijd vergen dan was voorzien. „Na de integratie met ABN Amro Asset Management gaat het om activiteiten in dertig landen. Dat maakt het veel ingewikkelder dan we dachten.”

Cheung verwacht de uiteindelijke afronding van de aankoop tegen het einde van dit jaar. In november kocht Ping An voor 1,8 miljard euro al een belang van 4,2 procent in Fortis. Sindsdien is de beurskoers van de Belgisch-Nederlandse verzekeraar verder gedaald.