Opnieuw buien

Een geheel droog etmaal in heel Nederland hebben we deze maand nog niet gehad. Elke dag viel er wel ergens regen, soms zelfs veel. We moeten terug naar 30 juni en 1 juli voor twee geheel droge dagen.

Ook de komende dagen staan er buien op het programma, maar vanaf het weekend volgt een verbetering.

Vanavond zijn er nog altijd een paar buien actief, maar in de nacht beperkt de buiigheid zich tot de kustprovincies. In het binnenland klaart het vannacht op en bij een in kracht afnemende wind wordt het lokaal 11 graden. Langs de kust blijft de zuidwestenwind redelijk doorwaaien, zodat de nachtelijke minimumtemperatuur 15 graden bedraagt.

Morgen trekken de buien in de loop van de dag opnieuw het land in. Een enkele bui kan onweer opleveren. Tussendoor is er regelmatig zon en dan warmt het op naar 21 tot 23 graden. De hoogste temperaturen worden gehaald in delen van Limburg. Direct aan zee wordt het maximaal 19 of 20 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, kracht 3 tot 5. Ook vrijdag vallen er nog buien, vooral in de ochtend.

In de loop van de middag trekken de buien weg en breekt de zon door. Bij zonsondergang zijn er zelfs brede opklaringen te verwachten. Met een frisse westenwind wordt het 19 of 20 graden. In het weekend blijft het op een enkel buitje na droog. De zon breekt vaker door en zondag wordt het in het binnenland 22 tot 24 graden.