Omzetgroei van de detailhandel staat stil

Rotterdam. De omzetgroei van de Nederlandse detailhandel stagneert. In het tweede kwartaal van dit jaar was de omzet van de detailhandel 2,3 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In de maanden april en mei steeg de winkelomzet nog, in juni daalde die met 3,9 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren bekendmaakte. De groei in het tweede kwartaal van 2008 is volgens het CBS ”vrijwel geheel toe te schrijven aan de gestegen prijzen”. Dat is een teken dat de inflatie zich doet gelden, want meer producten werden er niet verkocht. Eerder deze week voorspelde de Raad Nederlandse Detailhandel ooruitlopend op de CBS-cijfers luidde de Raad Nederlandse Detailhandel dat mogelijk 5.000 tot 10.000 winkels de komende jaren hun deuren moeten sluiten.