Met vakantie naar Uruzgan

Bart Coolen (36)

Studie: Bestuursrecht, Universiteit van Tilburg (1993-1996) en Fotovakschool, Boxtel (sinds 2005)Werk: freelance fotojournalistWerkplek: café ’t Gerucht, Den BoschLaptopmerk: ToshibaFavoriete vakantiebestemming: UruzganBrutomaandsalaris: 4.500 euro

Uw favoriete vakantiebestemming is Uruzgan?

„Vorig jaar ben ik een maand bij de Nederlandse troepen in Uruzgan geweest in opdracht van het Brabants Dagblad. Ik was daar voor een fotoreportage over Brabantse militairen in Kamp Holland. Ik was nogal verrast door de schoonheid van het landschap. Het is een puur en ongerept gebied. De mooiste vakantiebestemming ter wereld. De grote vraag is of het land met westerse hulp de weg omhoog zal vinden. Dat is deels afhankelijk van hoe lang het Westen bereid is er aanwezig te zijn. Niet alleen met soldaten maar ook met ontwikkelingsorganisaties. ”

Wat doet u nu op dit terras?

„Ik werk mijn aantekeningen uit over een opvanghuis voor daklozen in het Brabantse dorp Berlicum. Daarover schrijf ik een artikel en illustreer het met eigen foto’s. Ik probeer eens per jaar een buitenlands project te doen zoals ‘Uruzgan’. Voor de rest richt ik me op regionale onderwerpen. Ik heb onlangs een fotoreportage gemaakt over de sloppenwijken van Bombay en kort na thuiskomt een artikel geschreven over carnaval in Den Bosch.”

Tobias Reijngoud

    • Tobias Reijngoud