Kent Mees de Bronx?

Volgens Heleen Mees valt men in New York van zijn stoel als men hoort dat je je in Nederland probleemloos kunt laten pijpen voor 15 euro (nrc.next, 12 augustus). Dat is daar wel anders, wordt hiermee gesuggereerd. Ik zou zeggen, ga even van de manicure in zuidelijk Manhattan naar de Bronx en informeer eens naar de prijzen. In de meeste staten van Amerika geldt een prostitutieverbod. Een gevolg hiervan is dat straatprostitutie in de VS veel grotere vormen heeft aangenomen dan in Nederland. Dit heeft er toe geleid dat vrijwel iedere prostituee daar een pooier moet hebben, anders wordt ze van de straat af geslagen. Tot voor kort waren alleen de prostituees strafbaar, dus ”probleemloos pijpen” voor 10 tot 20 dollar was volkomen normaal. Het ongeloof van de New Yorkers die Heleen Mees is tegengekomen is een typisch staaltje van de welbekende Amerikaanse hypocrisie. Ik spreek in de verleden tijd, omdat over de hele wereld er nu wetten als in Zweden in opkomst zijn. In New York zijn klanten van prostituees sinds kort ook strafbaar. Ik zou zeggen: tijd voor een werkbezoek aan de Bronx om de concrete zegeningen van deze verheffende maatregelen vol ongeloof in ogenschouw te nemen.

    • Ezrah Bakker Amsterdam