`Factory Girl` is een tamelijk suffe film

Eerst maar het positieve nieuws: Sienna Miller ziet er betoverend uit als het sixties-icoon Edie Sedgwick, die korte tijd de muze van Andy Warhol was. Ander lichtpuntje is het korte optreden van Hayden Christensen als de op Bob Dylan gebaseerde folkzanger die een relatie met Edie krijgt voor zij zich compleet in drank en speed verliest. Maar daar houdt het wel zo`n beetje op. Verder is Factory Girl een tamelijke suffe film, wat des te opmerkelijker en teleurstellender is daar hij gaat over de zinderende beginjaren van Warhols fameuze Factory. Het lijkt erop dat regisseur George Hickenlooper het al geweldig vond om een vrouw met blote borsten, een man op een driewieler en een paar travestieten voor de camera te zetten en hoopte dat wij daar net zo van zouden genieten.

Factory Girl. Regie: George Hickenlooper. Met: Sienna Miller, Guy Pearce, Hayden Christensen. In: 11 bioscopen.