Dromen van Androïd

Er klinkt al een jaar lang tromgeroffel voor Google’s mobiele besturingssysteem Androïd, maar nu gaat het dan echt gebeuren. Tenminste, als we de anonieme bronnen bij T-Mobile en HTC mogen geloven. HTC gaat het eerste Androïd-toestel leveren: de ‘Dream’ of HTC G1. T-Mobile bevestigde dat het dit toestel in de Verenigde Staten gaat leveren, schrijft Infosyncworld.com.

Wat kan Androïd ook al weer? Het biedt alle mobiele applicaties van Google, plus een platform voor andere programmeurs om zelf software te schrijven. Net zoals dat nu ook – redelijk massaal – voor de iPhone gebeurt. Je koopt dus een telefoon die steeds meer kunstjes leert. En hoe ziet de Dream eruit?

Een stiekeme video toont een gsm met enorm aanraakscherm en uitklapbaar toetsenbord. iPhonebezitters opgelet: de HTC is er ook in wit.

Marc Hijink

Bekijk het stiekeme filmpje van de Dream op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink