2 verpakken

Japanse doosvouwkunsten
Japanse doosvouwkunsten nrc.next

Bouwpakketten voor doosjes

www.nrcnext.nl/links

Je wilt de melktandjes van je kind bewaren, maar hebt geen geschikt doosje in huis. En een luciferdoosje is natuurlijk niet speciaal genoeg. Of je hebt bonbons gemaakt, die je feestelijk wilt verpakken. Dan kun je zelf een doosje knutselen met een schaar, papier en lijm. Maar hoe maak je eigenlijk zo’n doosje? Welke vorm moet je uitknippen en waar komen de plakrandjes? Op deze site staat een kant-en-klaarbouwpakketje, met meer dan dertig andere, voor piramidevormige doosjes, hartvormige doosjes, taartpuntvormige doosjes – wat je maar wilt. Handig voor sieraden, paperclips, en taartpunten. Je kunt elk bouwpakket eenvoudig aanklikken en uitprinten. De pagina is lesmateriaal voor het vak ‘informatie & design technologie’ van een internationale school in Osaka, Japan. Kunnen we mooi even meepikken. (DV)