1 kijken

Fan van Star Trek, vastgelegd door fotograaf Steve Schofeld, in de serie 'Land of Free' Schofeld, Steve

Foto’s kijken

www.steveschofield.co.uk

De Britse professioneel fotograaf Steve Schofield houdt zich bezig met de fascinatie van Britten voor de populaire Amerikaanse cultuur en de subcultuur ‘fanatieke fans’. Op zijn site steveschofield.co.uk zie je voorbeelden van een aantal Britten gefotografeerd in indianen- en cowboykledij of in een Elvispak. Zijn werk bestaat uit portretten en documentaire reportages. Kijk vooral eens bij het project ‘Land of the Free’. Bloedfanatieke fans van Star Wars en Star Trek worden daar in hun eigen habitat op de gevoelige plaat op een prachtige manier vastgelegd. Tezamen vormen de foto’s een mooi geheel van individuen die dezelfde passie delen en op deze manier gezamenlijk uit de anonimiteit treden. De fantasie wordt deel van de levensstijl van de fans. Ook de series boksers en dansers zijn treffend geschoten, vooral de compositie is bijzonder. Schofield heeft ook een reportage van de wereldberoemde miljardair Richard Branson (Virgin) gemaakt. (RW)