Waterpolosters in finale tegen VS

Waterpolosters in finale tegen VS Peking, 19 aug. De waterpolosters van bondscoach Robin van Galen versloegen vanochtend Hongarije in de halve finale, met 8-7. Ze zijn nu in elk geval verzekerd van een medaille. In de finale treft Nederland donderdagmiddag het team van de Verenigde Staten, dat Australië versloeg (9-8).Het is voor het eerst dat een waterpoloploeg uit Nederland in de finale komt op de Olympische Spelen. De Nederlandse hockeyers bereikten vanochtend de halve finale, door een 4-2 overwinning op Pakistan. Baanwielrenster Willy Kanis greep vanochtend naast de bronzen medaille op de sprint. Foto Bas Czerwinski 19-08-08, Beijing, China. Waterpolo halve finale tussen Nederland en Hongarije. Actie Gillian Van den Berg, midden, Aniko Pelle, achter en Krisztina Szremko, rechts. Foto Bas Czerwinski Czerwinski, Bas