Van Bommel geen aanvoerder Oranje

AMSTERDAM. Mark van Bommel zou het niet logisch vinden dat hij de nieuwe aanvoerder van het Nederlands voetbalelftal wordt. Dat zei de middenvelder gisteren na zijn eerste training in twee jaar met het Nederlands elftal. ”Ik ben een tijdje weg geweest. Daarom ligt het niet voor de hand dat ik nu aanvoerder word”, zei de veertigvoudig international na de training met Oranje in de Arena. Het Nederlands elftal krijgt een nieuwe aanvoerder omdat Edwin van der Sar gestopt is als international. Giovanni van Bronckhorst, onder de vorige bondscoach Marco van Basten tweede aanvoerder, maakt nog wel deel uit van de selectie van Oranje. Oranje vertrekt vandaag naar Moskou, waar het morgen tegen Rusland speelt, de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk.