Topman van ASMI voert niet langer zelf overnamegesprekken

Rotterdam. Topman Chuck del Prado van chipmachinebouwer ASMI voert niet langer zelf de overnamegesprekken met het Amerikaanse bedrijf Applied Materials. Volgens bronnen bij het Bilthovense technologiebedrijf heeft Del Prado zich vrijwillig teruggetrokken om meer aandacht aan het bedrijf te kunnen geven. De dagelijkse gesprekken zouden Del Prado te veel tijd kosten, maar hij heeft nog steeds de eindverantwoordelijkheid over de onderhandelingen en er wordt aan hem gerapporteerd, zeggen ingewijden. Zij ontkennen dat Del Prado op een zijspoor is gezet. De gesprekken worden nu gevoerd door financieel topman Noud van de Ven, samen met commissaris Leon van den Boom. Del Prado, zoon van ASMI-oprichter Arthur del Prado, heeft sinds maart de leiding over het bedrijf. Zijn positie staat onder druk omdat de activistische aandeelhouders Hermes en Fursa proberen een nieuwe directie te installeren. Die zou meer rendement kunnen halen uit de noodlijdende frontend-divisie. Dat zijn de machines die de eerste laag van microchips produceren.