Titel triatlon voor Australische Snowsill

De Nederlandse Lisa Mensink is gisteren in Peking op de triatlon als 45ste en laatste geëindigd. De geboren Canadese verloor bij het fietsen de aansluiting met de koplopers en kon die achterstand bij het lopen niet meer goedmaken. De olympische titel ging naar Emma Snowsill uit Australië. Ze legde de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af in 1.58,27. Mensink gaf 11.51 toe op Snowsill.

Synchroonzwemsters Sonja en Bianca van der Velden liggen op koers voor een finaleplaats bij het synchroonzwemmen. De Nederlandse tweeling eindigde op het onderdeel duet na de technische routine als tiende. Morgen staat de vrije routine op het programma.

De Nederlandse softbalsters hebben de Spelen afgesloten met een overwinning. Nederland won met 4-2 van Taiwan. De eerste zes olympische duels werden verloren. De ploeg staat in de eindstand onderaan, doordat Taiwan twee duels won.

De Chinese turner Chen Yibing heeft de gouden medaille gewonnen op het onderdeel ringen. Hij scoorde 16,600 punten voor zijn opvoering. Chens landgenoot Yang Wei eindigde als tweede met een score van 16,425. Brons ging naar Oleksander Vorobiov uit Oekraïne. Hij kreeg 16,325 punten van de jury. De Chinese turnster He Kexin was op het onderdeel brug de meerdere van Nastia Liukin uit de Verenigde Staten. De Chinese Yang Yilin veroverde brons.

De baanwielrenners van Groot-Brittannië hebben met een wereldrecord de gouden medaille gewonnen op de ploegachtervolging. Het kwartet, bestaande uit Ed Clancy, Paul Manning, Thomas Geraint en Bradley Wiggins, versloeg gisteren in de finale het Deense team.

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun laatste groepswedstrijd gewonnen. De ploeg van Marc Lammers was met 2-0 te sterk voor Spanje. Maartje Paumen opende in de 22ste minuut uit een strafcorner de score. Ellen Hoog maakte er vlak voor tijd 2-0 van. Na eerdere zeges op Australië, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en China eindigt Nederland als eerste in de poule.

Met een 4-1 zege op wereldkampioen Duitsland hebben de Braziliaanse voetbalsters zich gisteren geplaatst voor de olympische finale. In de finale spelen de Braziliaanse vrouwen tegen de ploeg van de Verenigde Staten die met 4-2 van Japan won.

Turner Leszek Blanik heeft gisteren op het onderdeel sprong de gouden medaille gewonnen. De Poolse wereldkampioen eindigde in de toestelfinale met exact dezelfde score (16,537) als de Fransman Thomas Bouhail en dezelfde moeilijkheidsgraad. De jury wees het goud op grond van de ingewikkelde regelgeving toe aan de Pool. De Rus Anton Golotsoetskov won het brons.

De Amerikaanse Stephanie Brown Trafton heeft goud gewonnen met de discus. Ze wierp de schijf naar 64,74 meter. Daarmee bleef ze de Cubaanse Yarelys Barrios (63,64) en Olena Antonova uit Oekraïne (62,59) voor.

De Nederlandse honkballers hebben gisteren met 14-3 verloren van drievoudig olympisch kampioen Cuba. Door deze nederlaag zijn de honkballers zowat uitgeschakeld voor de halve finales. Alleen twee ruime zeges op Canada en het nog ongeslagen Zuid-Korea kunnen de ploeg nog verder brengen.

Gewichtheffer Andrej Aramnau heeft in de klasse tot 105 kilogram olympisch goud gewonnen. De Wit-Russische wereldkampioen verbeterde daarbij drie wereldrecords: 200 kilogram bij het trekken, 236 kilogram bij het stoten en ook het totaal van 436 was een verbetering van het oude record. Het zilver ging naar de Rus Dmitrij Klokov (423kg). Zijn landgenoot Dmitri Lapikov (420kg) pakte het brons.

De Chinese mannen hebben in het tafeltennis de olympische titel voor landenteams veroverd. De ploeg was in de finale een maatje te groot voor Duitsland: 3-0. Zuid-Korea haalde ten koste van Oostenrijk brons. In de troostfinale versloegen de Aziaten de Europeanen met 3-1.