Tien burgers en Britse soldaat gedood bij explosies Afghanistan

Khost. Bij een zelfmoordaanslag op een Amerikaanse legerbasis in de Oost-Afghaanse provincie Khost zijn gisteren tien Afghanen omgekomen. Een met explosieven volgeladen auto werd in de poort van de basis geramd. Dertien mensen raakten gewond. De aanslag is opgeëist door de Talibaan. Twee zelfmoordterroristen in een andere auto werden door de politie doodgeschoten voordat zij de basis konden treffen. Inlichtingendiensten hadden gewaarschuwd dat Al-Qaeda en de Talibaan een grote aanslag voorbereidden voor gisteren, Onafhankelijkheidsdag. In de zuidelijke provincie Helmand kwam gisteren een Britse NAVO-soldaat om het leven. Tijdens een patrouille werd hij gedood bij een explosie. Hiermee komt het totale aantal slachtoffers onder Britse soldaten in Afghanistan op 116.