Strijd tegen het smeltend Alpenijs

Strijd tegen het smeltend Alpenijs Oberwald. Duitse studenten geografie doen onderzoek in de Zwitserse Alpen in het kader van een project dat het smelten van ijs moet vertragen. Zij hebben windschermen aangelegd en verzamelen data, zoals de snelheid van de wind en de temperatuur van het ijs. Foto AP Students of the Institute of Geography, from the University of Mainz, Germany, collect wind speed and ice temperature data on the Rhone Glacier in the Swiss Alps, Monday, Aug. 18, 2008. Geography professor Hans-Joachim Fuchs heads a project aimed at slowing down the melting of the glacier's ice. His students build wind stopper walls that slow down the cold winds that blow the surface of the glacier towards the valley. The wind stopper sized 15 meters in length and 3 meters in height are fixed at 2,300 meters above sea level at the Furkapass on the Rhone Glacier. (AP Photo/Jean-Christophe Bott, Keystone) Associated Press