Staat betaalt na fout onderduiken

Eindhoven, 19 aug. De Nederlandse staat draait alsnog op voor de onkosten die een Eindhovense en haar bedrijf hebben gemaakt omdat zij in november vorig jaar twee weken moest onderduiken. De vrouw en haar familie werden op een schuilplaats ondergebracht nadat de man die haar verkrachtte door een fout van de rechtbank in Den Bosch tijdelijk op vrije voeten kwam. In eerste instantie wees de hoofdofficier van justitie de schadeclaim af. Het College van procureurs-generaal heeft die beslissing nu teruggedraaid en zijn excuses aangeboden.

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Onderduiken

In het artikel Staat betaalt na onderduiken (19 augustus, pagina 2) wordt gemeld dat in eerste instantie de hoofdofficier van justitie de schadeclaim heeft afgewezen, het College van procureurs-generaal deze beslissing had teruggedraaid en excuses hiervoor had aangeboden. De hoofdofficier heeft de claim echter nooit afgewezen. De afhandeling is door het College gedaan en excuses zijn aangeboden voor de late reactie.