Radio Voorkeur

Kunststof. Frénk van der Linden praat met jazzmuzikant Willem Breuker. Het Fonds Podiumkunsten heeft besloten niet langer zijn Willem Breuker Kollektief te subsidiëren. Radio 1, 19.04-20.00u.

Napels. Interviewprogramma over iemands ‘gedroomde toekomst’. Vanavond met schrijver Thomas Terbogt. Herhaling uit 2007. Radio 5, 20.02-21.00u.

Zomeravondconcert. De Chinese pianist Lang Lang speelt muziek van Stenhammar, Schumann en Rachmaninov (tweede pianoconcert, met de Royal Stockholm Philharmonic Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy). Met aansluitend een concert door pianist Bernd Glemser met muziek van Bach, Rachmaninov en Sjostakovitsj. Daarna een keur aan werken van Franse en Italiaanse componisten door het Montpellier Languedoc-Roussilion Orchestre National o.l.v. Michaël Schønwandt, m.m.v. Nathalie Dessay (sopraan) en Jonas Kaufmann (tenor). Radio 4, 20.02-23.03u.

Radio Olympia. Live vanuit het HHHuis in Peking. Wedstrijdverslagen, interviews en muziek. Regelmatig onderbroken door nieuws. Radio 1, vanaf 3.04 doorlopend tot woensdag 17.00u.