Overige films

A Fish Called Wanda (Charles Crichton & John Cleese, 1988, Engeland/VS). Uitzonderlijk geslaagde, door John Cleese geschreven melancholieke komedie zet de verstikkende conventies van de ‘very British’ af tegen de bevrijdende seksualiteit en brute luchtigheid der Amerikanen. Ook met Jamie Lee Curtis, Kevin Kline. Veronica, 20.30-22.45u.

The Secret of My Success (Herbert Ross, 1987, VS). Yuppie-komedie, degelijk maar weinig subtiel, van veteraan Ross. Michael J. Fox leidt dubbelleven als postkamerjongen en junior executive van hetzelfde concern. RTL 8, 20.30-22.30u.

True Romance (Tony Scott, 1993, VS). Door Quentin Tarantino geschreven, niet echt romantische film over een schlemielige verkoper van strips, een verliefde callgirl en de geest van Elvis. De gewelddadige, ironische hommage aan Tarantino’s pulphelden wordt door de regie van Scott danig afgevlakt. Met Christian Slater en Patricia Arquette. RTL 7, 22.30-0.45u.

Fierce Creatures (Robert Young & Fred Schepisi, 1997, Engeland/VS). Uiterst vrijblijvend vervolg op A Fish Called Wanda (1988) heeft andermaal John Cleese, Kevin Kline, Jamie Lee Curtis en Michael Palin in de aanbieding, maar is een eenvoudige klucht over een commercieel succes najagende, Engelse dierentuin. Veronica, 22.45-0.25u.

Monsieur Hire (Patrice Leconte, 1989, Frankrijk). Tweede verfilming van psychologische roman van Georges Simenon werd spannende thriller over illusies. Michel Blanc speelt strak maar aangrijpend de door zijn omgeving verachte kleermaker, de onberispelijk ogende vrijgezel, verdacht van moord en verleid door zijn overbuurvrouw. Morgen, Arte, 14.55-16.10u.