Oprichter Ierse Dubliners Ronnie Drew overleden

Dublin, 19 aug. In zijn woonplaats Dublin is Ronnie Drew, oprichter van Ierse folkgroep The Dubliners, op 73-jarige leeftijd overleden aan keelkanker. Drew stichtte in 1962 de Ronnie Drew Group, die later werd omgedoopt in The Dubliners. Zij begonnen hun carrière in het café O`Donoghues in Dublin. The Dubliners werden beroemd met Ierse volksliederen als The Molly Maguires, Dirty Old Town, Seven Drunken Nights en The Irish Rover. Eerder dit jaar namen beroemde Ierse artiesten - onder wie Bono (U2), Christy Moore, Shane MacGowan (ex-Pogues) en Sinead O`Connor - de benefietsingle The Ballad of Ronnie Drew op, waarvan de opbrengst was bestemd voor het kankerfonds. Bono zong in het eerste couplet: ”Here`s to the Ronnie, the voice we adore/ Like coals from a coal bucket scraping the floor/ Sing out his praises in music and malt/ And if you`re not Irish, that isn`t your fault.”