Op naar een zomers slot

Bestendig weer zit er de komende dagen nog niet in. Tot het weekeinde vallen er iedere dag nog buien en is het met een graad of 20 te koud voor augustus. Komend weekeinde herstelt het weer zich, waarna we volgende week misschien wel een zomers slot van de maand beleven.

Vanavond concentreren de meeste buien zich in de kustprovincies. Komende nacht trekken de buien wat dieper landinwaarts. In Limburg blijft het waarschijnlijk droog. Bij een iets afnemende zuidwestenwind koelt het af naar 14 tot 16 graden.

Morgen is er veel bewolking en vooral in het midden en noorden van het land valt een aantal buien. Het waait nog steeds vrij stevig. Aan zee nog een krachtige zuidwestenwind, kracht 6. Morgenavond en ’s nachts vallen opnieuw de meeste buien in de kustregio’s, landinwaarts zijn er ook opklaringen. De minimumtemperaturen variëren tussen 13 graden in het oosten tot 16 vlakbij zee.

Donderdag wisselen wolkenvelden, zon en een paar regen- of onweersbuien elkaar af. De wind neemt gas terug en het wordt ’s middags 19 graden op de Wadden tot plaatselijk 23 in Limburg.

’s Avonds klaart het flink op. Vrijdagnacht trekken vanuit het westen al weer nieuwe buien het land binnen die overdag weer naar het oosten wegtrekken. Hierna blijft het nagenoeg droog. Met steeds meer zon en maxima rond 22 graden wordt het in het weekeinde heel aardig weer.