Lelijke vrouwen gevraagd

sydney. Het leven van een vrijgezel kan eenzaam zijn. En dus heeft de burgemeester van het Australische mijnstadje Mount Isa een simpele oplossing voor het tekort aan vrouwen in zijn stad: ”Omdat wij hier vijf mannen op één vrouw hebben, stel ik voor op zoek te gaan naar lelijke vrouwen en hen te vragen naar onze stad te komen.” Burgemeester John Molony voegde hier volgens de lokale krant Townsville Bulletin van afgelopen zaterdag nog aan toe: ”Vaak zie je hier niet erg aantrekkelijke meisjes over straat lopen met een glimlach op hun gezicht. Misschien denken ze terug aan iets leuks of verheugen ze zich ergens op, in elk geval kun je zien dat ze hier gelukkig zijn.” Intussen zijn de gemoederen in Mount Isa hoog opgelopen. Vrouwelijk inwoners zijn woedend, maar ook de Kamer van Koophandel is niet blij. Volgens de burgemeester is hij verkeerd geciteerd.