Internet Weblog van de dag

De Democraat Barack Obama

Amateurs, speculaties en de campagne. Nieuwe links van correspondent Tom-Jan Meeus voor wie ‘de race van 2008’ wil volgen:

- Veel speculaties over Obama’s running mate, maar weinig harde feiten.

- Interessant om naar uit te kijken: het nieuwe boek van journalist Bob Woodward (Watergate-affaire) over de regering-Bush en diens oorlogen, dat over twee weken verschijnt.

- The New York Times bracht afgelopen weekeinde een sterk stuk over de rol die John McCain na 9/11 speelde in de tactiek om de aanslagen aan te wenden om Irak binnen te vallen; er was erg weinig aandacht voor in andere media.

- Het anti-Obama boek van Corsi, in brede kring gezien als een politiek gemotiveerde verzameling verdachtmakingen, zal, zo is nu al bekend, ook volgende week op één in de bestsellerlijst staan. Behalve door FoxNews wordt de auteur niet erg serieus genomen. Ook dat doet er dus weinig meer toe.

- De media trekken steeds meer politici aan. CBS News maakte bekend dat Dan Bartlett voor de zender gaat werken. Bartlett werkte eerder voor Bush, in welke rol hij merkte dat conservatieve bloggers – meestal amateurs – graag bereid zijn de president kritiekloos na te praten. Ter linkerzijde zijn het trouwens evengoed amateurs die de toon van de campagne bepalen (voorbeelden op nrc.nl)

Links naar artikelen en filmpjes op nrc.nl/race08