HTC G1 Dream: smartphone met Google Androïd

dream_android.jpgEr klinkt al een jaar lang tromgeroffel voor Google’s mobiele besturingssysteem Androïd, maar nu gaat het dan echt gebeuren. Tenminste, als we de anonieme bronnen bij T-Mobile en HTC mogen geloven. HTC gaat het eerste Androïd-toestel leveren: de ‘Dreaandroid_0.9.jpgm’ of HTC G1. T-Mobile bevestigde dat het dit toestel in de Verenigde Staten gaat leveren, schrijft Infosyncworld.com. Google zelf verwacht dat de eerste toestellen in het laatste kwartaal van 2008 in de winkel liggen.
Wat kan Androïd, gebouwd op een Linux-kernel, ook al weer? Het biedt alle mobiele applicaties van Google, plus een platform voor andere programmeurs om zelf software te schrijven. Net zoals dat nu ook - redelijk massaal - voor de iPhone gebeurt. Je koopt dus een telefoon die steeds meer kunstjes leert. Zie ook deze demo.

En hoe ziet de Dream er zelf uit?

Een stiekeme video (luister maar naar het zenuwachtige gehijg van de filmer die elk moment betrapt kan worden) toont een gsm met enorm aanraakscherm en uitklapbaar toetsenbord. Een speciale Android-site geeft hier een uitgebreidere lijst. En iPhonebezitters opgelet: volgens het filmpje is de HTC is er ook in wit.

    • Marc Hijink