Handig vallen

Sterke toepassing van techniek.

Trism (iPhone)

De interessantste games van elk spelsysteem maken slim gebruik van de unieke mogelijkheden die het betreffende systeem biedt. Zo ook de iPhone, die is voorzien van een touchscreen. In het spel Trism hoeft de speler maar een rij driehoekjes aan te wijzen en te bewegen om ze te verschuiven. Lukt het om groepjes van drie driehoekjes in dezelfde kleur te maken, dan verdwijnen ze.

Op dat moment wordt een andere eigenschap ingeschakeld. Door ingebouwde accellerometers weet Apple’s telefoon hoe je hem vasthoudt: op zijn kant of ondersteboven. Handig om foto’s of webpagina’s goed weer te geven, hier zorgt het dat de driehoekjes altijd naar beneden vallen. De speler kan dit in zijn voordeel gebruiken om kettingreacties van verdwijnende blokjes te veroorzaken.

Trism is niet de mooiste game op de iPhone, maar door de sterke toepassing van twee technologieën is het er wel één die je blijft spelen.

Niels ’t Hooft

    • Niels `t Hooft