Goud in een nieuw wereldrecord

Goud in een nieuw wereldrecord Peking, 19 aug. Polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva springt over 5,05 meter, een nieuw wereldrecord. De Russische atlete prolongeerde gisteren in Peking haar olympische titel. Het zilver was voor de Amerikaanse Jennifer Stuczynski (4,80 meter), het brons ging naar de Russische Svetlana Feofanova (4,75 meter). Isinbajeva verbeterde haar wereldrecord, dat ze vorige maand in Monaco sprong, met één centimeter. De 26-jarige atlete verbeterde het wereldrecord al elf keer, voor het eerst in 2003 toen ze met 4,81 meter één centimeter hoger sprong dan de Amerikaanse Stacy Dragila. Isinbajeva evenaarde het wereldrecord negen keer. Foto’s AP, Reuters Russia's Yelena Isinbayeva breaks the world record as she wins gold in the women's pole vault final during the athletics competitions in the National Stadium at the Beijing 2008 Olympics in Beijing, Monday, Aug. 18, 2008. (AP Photo/Julie Jacobson) Associated Press