Golfer Besseling mag naar Dutch Open

ZANDVOORT. De laatste wildcards voor het KLM Open te Zandvoort zijn gisteren door toernooidirecteur Daan Slooter toegekend aan de Zweed Matthias Grönberg en Wil Besseling uit Schellinkhout. Hiermee is het veld voor het grootste golftoernooi in Nederland compleet. De 38-jarige Grönberg eindigde in 2003, toen Eindhovenaar Maarten Lafeber het Dutch Open won, op de tweede plaats. De 22-jarige Besseling is nog steeds houder van de wereldtitel voor amateurs. Als professional heeft hij dit seizoen mooie resultaten geboekt op de Europese Challenge Tour. Hij brengt het aantal Nederlandse deelnemers aan het KLM Open op zeventien. Zes van hen zijn amateur. Het KLM Open heeft dit jaar met internationale sterren als de Zweed Henrik Stenson, de Engelsen Justin Rose en David Howell, de Noord-Ier Darren Clarke, de Deen Thomas Björn en de Duitser Martin Kaymer een sterkere bezetting dan ooit. Het hoofdtoernooi op de Kennemer Golfclub in Zandvoort is van 21-24 augustus. Het prijzengeld bedraagt 1,8 miljoen euro, waarvan 300.000 voor de winnaar.