Chinese zusjes in de Waterkubus

Chinese zusjes in de Waterkubus Peking, 19 aug. De benen van de Chinesen Tingting Jiang en Wenwen Jiang tijdens de voorrondes van het synchroonzwemmen in de Waterkubus in Peking. Het duo werd derde en plaatste zich voor de duetfinale. Ook de Nederlandsen Sonja en Bianca van der Velden kwalificeerden zich vanochtend voor de finale. De 32-jarige tweeling begint morgen als nummer negen aan de vrije oefening in de finale, waaraan twaalf koppels meedoen. Een medaille is in het sterke deelnemersveld in Peking geen serieuze optie. „Al hebben we wel het gevoel dat we eigenlijk bij de topvijf horen. Maar ja, dat komt er helaas bij deze jury niet uit”, liet Bianca weten. De finale is hun laatste optreden op het hoogste niveau in wedstrijdverband. Na de Spelen wacht in Amerika een professionele carrière in de theater- en showwereld. Foto AFP Tingting Jiang and Wenwen Jiang of China perform during the preliminary round of the synchronised swimming duet free routine at the 2008 Beijing Olympic Games on August 19, 2008. The Chinese pair finished in third place. AFP PHOTO / Greg WOOD
Chinese zusjes in de Waterkubus Peking, 19 aug. De benen van de Chinesen Tingting Jiang en Wenwen Jiang tijdens de voorrondes van het synchroonzwemmen in de Waterkubus in Peking. Het duo werd derde en plaatste zich voor de duetfinale. Ook de Nederlandsen Sonja en Bianca van der Velden kwalificeerden zich vanochtend voor de finale. De 32-jarige tweeling begint morgen als nummer negen aan de vrije oefening in de finale, waaraan twaalf koppels meedoen. Een medaille is in het sterke deelnemersveld in Peking geen serieuze optie. „Al hebben we wel het gevoel dat we eigenlijk bij de topvijf horen. Maar ja, dat komt er helaas bij deze jury niet uit”, liet Bianca weten. De finale is hun laatste optreden op het hoogste niveau in wedstrijdverband. Na de Spelen wacht in Amerika een professionele carrière in de theater- en showwereld. Foto AFP Tingting Jiang and Wenwen Jiang of China perform during the preliminary round of the synchronised swimming duet free routine at the 2008 Beijing Olympic Games on August 19, 2008. The Chinese pair finished in third place. AFP PHOTO / Greg WOOD AFP