Begraven onder de modder

Begraven onder de modder Chittagong. Onder het puin van modder en verwoeste hutten hebben reddingswerkers in Chittagong, in het zuidoosten van Bangladesh, tien lichamen – waaronder die van vier kinderen – teruggevonden. De zware regenval van gisteren heeft aan zeker veertien mensen het leven gekost. Vier slachtoffers zouden nog vastzitten onder het puin. Modderstromen en aardverschuivingen die door de heftige regen ontstonden, begroeven vele hutten onder de modder. Volgens reddingswerkers sliepen de meeste slachtoffers op het moment van de overstroming. Vorige maand kwamen in het naburige dorp Cox’s Bazar dertien mensen om het leven door moessonregens die aardverschuivingen veroorzaakten. Hoewel het heuvelachtige kustgebied van Bangladesh veel gevaar voor aardverschuivingen kent, wonen veel families in eenvoudige hutten van stro. Foto AFP/ Jber Alam Bangladeshi rescue workers retreive the body of a landslide victim at the Lalkhan Bazar area of Chittagong on August 18, 2008. At least eleven people were killed after heavy rains triggered lanslides in southeastern Bangladesh port city of Chittagong, police said. AFP PHOTO/Jber Alam
Begraven onder de modder Chittagong. Onder het puin van modder en verwoeste hutten hebben reddingswerkers in Chittagong, in het zuidoosten van Bangladesh, tien lichamen – waaronder die van vier kinderen – teruggevonden. De zware regenval van gisteren heeft aan zeker veertien mensen het leven gekost. Vier slachtoffers zouden nog vastzitten onder het puin. Modderstromen en aardverschuivingen die door de heftige regen ontstonden, begroeven vele hutten onder de modder. Volgens reddingswerkers sliepen de meeste slachtoffers op het moment van de overstroming. Vorige maand kwamen in het naburige dorp Cox’s Bazar dertien mensen om het leven door moessonregens die aardverschuivingen veroorzaakten. Hoewel het heuvelachtige kustgebied van Bangladesh veel gevaar voor aardverschuivingen kent, wonen veel families in eenvoudige hutten van stro. Foto AFP/ Jber Alam Bangladeshi rescue workers retreive the body of a landslide victim at the Lalkhan Bazar area of Chittagong on August 18, 2008. At least eleven people were killed after heavy rains triggered lanslides in southeastern Bangladesh port city of Chittagong, police said. AFP PHOTO/Jber Alam AFP

Onder het puin van modder en verwoeste hutten hebben reddingswerkers in Chittagong, in het zuidoosten van Bangladesh, tien lichamen – waaronder die van vier kinderen – teruggevonden. De zware regenval van gisteren heeft aan zeker veertien mensen het leven gekost. Vier slachtoffers zouden nog vastzitten onder het puin. Modderstromen en aardverschuivingen die door de heftige regen ontstonden, begroeven vele hutten onder de modder. Volgens reddingswerkers sliepen de meeste slachtoffers op het moment van de overstroming. Vorige maand kwamen in het naburige dorp Cox’s Bazar dertien mensen om het leven door moessonregens die aardverschuivingen veroorzaakten. Hoewel het heuvelachtige kustgebied van Bangladesh veel gevaar voor aardverschuivingen kent, wonen veel families in eenvoudige hutten van stro.