Anouk officieel aangemeld voor Songfestival

Zangeres Anouk wil meedoen aan het Eurovisie Songfestival. De omroep NOS, die bepaalt welke artiest er volgend jaar naar het festival gaat, heeft de aanmelding van Anouk bevestigd. De omroep wijst er wel op dat er meer kandidaten zijn. In het najaar besluit de NOS wie de officiële Nederlandse kandidaat wordt.

Uit een onlangs gehouden peiling op internet onder het Nederlandse publiek bleek dat een meerderheid wil dat Anouk naar het Eurovisie Songfestival gaat, dat in mei volgend jaar in Rusland wordt gehouden. Gothicband Within Temptation, die al zeer succesvol in het buitenland is, en de Volendamse zangers Nick & Simon belandden respectievelijk op plaatsen 2 en 3.

De zangeres reageerde vorige week al instemmend op de uitslag van de internetpeiling. In het radioprogramma van dj Michiel Veenstra op de zender 3 FM zei ze: „Het songfestival is een achterhaald iets. Je gaat niet winnen, dat weet iedereen. Maar met een mooi liedje sta je er ter promotie van jezelf.”

Anouk verhuisde enkele jaren geleden naar de Verenigde Staten om daar een doorbraak te forceren, maar keerde vorig jaar terug naar Nederland. Haar laatste album, Who's your momma, nam ze wel op in de VS.

Afgelopen weekeinde trad Anouk met succes op tijdens het popfestival Lowlands. Daar sloot ze voor een publiek van meer dan twintigduizend mensen de vrijdagavond af.

Nederland boekte de afgelopen jaren overigens geen succes op het Eurovisie Songfestival; in de laatste vier jaar bereikte geen enkele deelnemer de finale.