Advocaat vraagt vervolging GeenStijl

Den Haag. Advocaat Job Knoester dient bij het gerechtshof in Den Haag een klacht in tegen de website GeenStijl. De site plaatste begin februari vorig jaar een filmpje van een dodelijke steekpartij op het dak van een schuurtje in Scheveningen. Op het filmpje komen meerdere mensen in beeld, onder wie de verdachte, maar ook diens broer. Volgens Knoester heeft GeenStijl inbreuk gepleegd op de privacy van zijn cliënt, de toen 17-jarige broer. Het Openbaar Ministerie wees de aanklacht van Knoester voor vervolging eerder af. Daarom vraagt hij het hof nu om het OM te dwingen. De Raad voor de Journalistiek oordeelde vorig jaar dat de site ”de grenzen van de maatschappelijke aanvaardbaarheid heeft overschreden” door een van de verdachten herkenbaar in beeld te brengen.