34 doden aanval rebellen Manila

In het zuiden van de Filipijnen zijn gisteren minstens 34 mensen om het leven gekomen bij aanvallen door moslimrebellen. Enkele honderden strijders van het Moro Islamic Liberation Front (MILF) vielen twee dorpen binnen alvorens de rebellen tijdens een tegenactie door het regeringsleger werden verdreven. Onder de slachtoffers zouden 26 burgers en acht regeringssoldaten zijn. Volgens de autoriteiten gebruikten de opstandelingen tientallen burgers als menselijk schild nadat het leger de tegenaanval had ingezet. De aanval van de grootste islamitische rebellenbeweging van de Filippijnen komt enkele dagen nadat regeringstroepen elders in de zuidelijke provincie Mindanao een offensief tegen de rebellen staakten. Rebellenbeweging MILF eist meer autonomie voor de grotendeels islamitische zuidelijke provincie. De afgelopen week zijn zeker 160.000 mensen op de vlucht geslagen voor gevechten tussen het leger en moslimrebellen. (Reuters)