3 spelen

Nu online, mét huiskamersfeer
Nu online, mét huiskamersfeer

Onlinebordspellen

games.asobrain.com

Wie Kolonisten van Katan wil spelen, heeft normaal gesproken minimaal drie vrienden in dezelfde ruimte nodig. Maar een beetje internetter laat zich niet ontmoedigen en speurt online naar een mogelijkheid. En die is er. De twee Nederlandse studenten Sjoerd Bouwman (aka ‘Aso’) en Peer Heijnen (‘The Brain’) leerden in de jaren negentig tijdens hun ict-studie veel over internetprogrammeertaal Java en gebruikten die kennis om enkele bordspellen tot leven te wekken op het net. Het enige wat je moet doen is Java installeren (te downloaden van de homepage), registreren, een bord uitkiezen en je zit om de virtuele tafel met mensen uit de hele wereld voor een potje Xplorers (ze hebben geen licentie voor de officiële naam). De chatfunctie, die veelvuldig wordt gebruikt, maakt het erg gezellig en zorgt direct voor een ‘huiskamersfeer’. (RW)