2 weten

Word ik nat? A woman makes her way through floodwaters in the Park Road area of East Belfast, Northern Ireland, Saturday, Aug. 16, 2008. Severe flooding swept across Northern Ireland Saturday after torrential rain. (AP Photo/Peter Morrison)
Word ik nat? A woman makes her way through floodwaters in the Park Road area of East Belfast, Northern Ireland, Saturday, Aug. 16, 2008. Severe flooding swept across Northern Ireland Saturday after torrential rain. (AP Photo/Peter Morrison) Associated Press

Natte voeten

www.wordiknat.nl

Krijg jij natte voeten als de zeespiegel één meter stijgt? En als ‘ie twee meter stijgt? Of drie? Berichten over klimaatverandering blijven het nieuws beheersen. Hoge temperaturen, smeltende ijskappen en extreme buien, maar wat betekent dit nu precies voor jou? Op de site wordiknat.nl kun je je adres en woonplaats invoeren en kijken of je huis onder water zal lopen als het water stijgt, van één tot en met zeven meter. De site is ontworpen door de Haagse Hogeschool in samenwerking met ruimtevaartorganisatie Nasa, en maakt gebruik van Google Maps. Wel inzoomen en een beetje geduld hebben, want soms werkt het niet meteen. Maar als het eenmaal werkt, kun je tot in detail zien welke plekken in jouw buurt droog blijven en welke niet. Waar het blauw kleurt, loopt het onder. Voortaan toch even checken voordat je een nieuw huis koopt. (FT)