1 boeken

Is de hotelkamer wel zo mooi als ‘ie lijkt in de folder of op internet? Op deze foto: hotelkamer in het Kraanhotel in Harlingen. (Foto Sake Elzinga) Nederland-Harlingen (Fr)15-09-2003. Het Kraanhotel. Een hotelkamer in een oude haven kraan. Foto: Sake Elzinga Elzinga, Sake

Kamer reserveren

www.tripr.tv

Mooie hotelkamer geboekt, blijkt bij aankomst dat kamer en hotel er toch wat minder luxueus uitzien dan de reisfolder of site voorspiegelde. Daar is een oplossing voor. Op www.tripr.tv plaatsen vakantiegangers filmpjes die ze van hun hotelkamer (en soms ook van het hotel) maakten. „Take a look before you book”, luidt de slogan van de site. De filmpjes zijn gekoppeld aan Google Maps, zodat je ook de exacte locatie kan bekijken. De site bevat bijna 700 hotelkamers in bijna 40 landen in vooral Europa, Noord-AmMerika en het Midden-Oosten. Veel hotels zijn te vinden in de toeristische wereldsteden als New York, Rome en Sydney, maar er zijn ook minder voor de hand liggende locaties als Reykjavik en de Vinkeveense Plassen. De site kan ook geld opleveren. Als iemand, na jouw filmpje te hebben bekeken, doorklikt en een kamer boekt, dan vangen de bedenkers van tripr.tv zo’n 7 tot 10 procent commissie: daarvan krijgt de maker van het filmpje weer eenderde. Hotels zijn te selecteren op stad, land, gemiddelde prijs of aantal sterren. Irritant is dat de prijzen soms in euro’s en soms in dollars staan vermeld. (OV)