Wisselvallige werkweek

Na een best aardig weekeinde, dat gisteren wel afgesloten werd met een paar buien, volgt een wisselvallige werkweek. Pas aan het einde van de week wordt het overal weer droog.

Na een dag met flink wat buien is het vanavond droog. Komende nacht koelt het tijdens brede opklaringen af naar een graad of 13. De zuidwestenwind houdt aan. In de loop van de nacht vallen in de kustregio’s wel weer een paar buien bij minima rond 15 graden.

Morgenochtend begint de dag in het oosten met wat zon, terwijl in het westen de bewolking overheerst. Af en toe vallen enkele regen- of onweersbuien.

Later raakt het ook in het oosten bewolkt, maar op een enkele regenbui na blijft het droog. De buien trekken naar het noorden weg waarna de zon op veel plaatsen doorbreekt.

De zuidwestenwind trekt morgen flink aan naar matig tot vrij krachtig, kracht 4 à 5 landinwaarts. Aan zee waait een krachtige zuidwestenwind, windkracht 6. Morgenavond neemt de wind weer af, alleen vlak bij zee vallen dan nog buien. Dinsdagnacht breiden die buien zich langzaam verder uit landinwaarts.

Woensdag vallen stevige regen- en onweersbuien. Ook donderdag blijft het niet overal droog. Vrijdagmiddag trekken de meeste buien weg en volgt een droog en vrij zonnig weekeinde. De middagtemperaturen blijven de hele week steken tussen 19 en 22 graden.