Vos wint goud in laatste race in Peking

Wielrenster Marianne Vos heeft vandaag in Peking haar laatste kans op olympisch goud gegrepen. Ze won de titel op de puntenkoers, nadat ze er in de eerste week als favoriet niet in was geslaagd een medaille te winnen op de weg en bij de tijdrit.

Voor baanrenner Theo Bos kwam vandaag een einde aan de Spelen – zonder medailles. Hij was als een favoriet op drie baanonderdelen naar Peking gegaan, maar kon bij de teamsprint, sprint en keirin niet overtuigen. Vandaag verspeelde hij op de sprint zijn laatste medaillekans. In de kwartfinale werd hij uitgeschakeld.

Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk wonnen, in de lichte dubbeltwee, gisteren als eerste Nederlandse roeisters een gouden olympische medaille. De vrouwenacht won zilver. Zilver wonnen ook de Nederlandse zeilsters in de 470-klasse en de Yngling-klasse.

Michael Phelps won gisteren zijn achtste gouden medaille en de Amerikaanse zwemmer passeerde daarmee zijn landgenoot Mark Spitz, die in 1972 zeven olympische titels behaalde. Phelps won met zijn ploeggenoten de estafetterace over de 4x100 meter wisselslag, in een wereldrecordtijd van 3.29,34. Marleen Veldhuis beëindigde het toernooi met een teleurstellende vijfde plaats op de 50 meter vrije slag.

Spelen: pagina 13, 14, 15, 17