Vara TV Magazine gaat vanaf september weer Varagids heten

Rotterdam. Vara TV Magazine gaat vanaf de eerste week van september net als in het verleden weer Varagids heten. Door de naamsverandering, die samenvalt met een uitgebreide restyling, moet de gidsfunctie van het omroepblad volgens uitgever Winnie Moltmaker worden benadrukt. ”Bij het huidige grote mediaaanbod hebben mensen behoefte aan een gids die het kaf van het koren scheidt. We willen nog duidelijker en nadrukkelijker een selectie bieden, zonder aan diepgang in te boeten.” Volgens de uitgever wordt de tv-gids door de restyling ”luchtiger en toegankelijker”. Het programmaoverzicht van verschillende zenders zal iets worden uitgebreid, onder meer door ook de digitale themakanalen van de publieke omroep te vermelden. De vaste columns en rubrieken blijven bestaan, maar zullen voortaan worden verdeeld over vier pijlers: nieuws en achtergronden, cultuur, film en sport. Het eerste gerestylde nummer wordt meegestuurd met de gehele oplage van de Volkskrant. Vara TV Magazine heeft een totaal verspreide oplage van circa 375.000 exemplaren.

Meer informatie op varagids.omroep.nl