Theaterfestival De Parade blijft toch uit de rode cijfers

AMSTERDAM. De Parade is uit de rode cijfers gebleven. Het rondreizende theaterfestival dreigde dit jaar niet quitte te draaien, maar haalde uiteindelijk net genoeg bezoekers. ”Met de hakken over de sloot hebben we het gehaald”, zei artistiek leider Nicole van Vessum gisteren in Amsterdam tijdens de laatste dag van het evenement. Circa 250.000 theaterfans bezochten De Parade. Dat waren er 20.000 minder dan waar de organisatie op had gehoopt. ”Daar is maar één reden voor: de regen”, aldus Van Vessum. Met name in Amsterdam viel het bezoekersaantal tegen. In Rotterdam kwamen juist iets meer mensen dan verwacht, maar die brachten minder geld in het laatje dan gehoopt. Dat kwam doordat festivalbezoekers niet zoals gewoonlijk vanaf 16.00 uur, maar pas vanaf een uur later toegang hoefden te betalen. De Parade begon in juni in Rotterdam. Daarna volgden Den Haag, Utrecht en Amsterdam.