Radio Voorkeur

Kunststof. Frénk van der Linden praat met de Nederlandse gitarist Johan Frauenfelder, die zich geheel toelegt op de Spaanse flamencomuziek. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week: Heinrich Isaac. Eerste van vijf uitzendingen over de Vlaamse componist Heinrich Isaac (1450-1517), een belangrijke vertegenwoordigers van de Vlaams-Nederlandse polyfone compositieschool. Zijn bekendste werk is de Choralis Constantinus: koorzettingen van de katholieke misonderdelen. Ook schreef hij zogenoemde ‘tenorliederen’ (koorstukken waarin de tenorpartij de melodielijn heeft), waaronder het nog vaak uitgevoerde Innsbruck, ich muss dich lassen. Radio 4, 19.30-20.00u.

Our Food, Our Future. Programma over technologische bijdragen aan de oplossing van de wereldvoedselcrisis. O.m. nieuws over Nederlandse wetenschappers die uit stamcellen van varkens vlees proberen te maken. BBC 4, 22.30-23.00u.

Radio Olympia. Live vanuit het HHHuis in Peking. Wedstrijdverslagen, interviews en muziek. Regelmatig onderbroken door het nieuws. Radio 1, vanaf 3.04 doorlopend tot dinsdag 17.00u.