Hoofddorp: acht huizen verwoest

De verdachte van een brand in Hoofddorp, die zaterdag acht woningen in het centrum heeft verwoest, is gisteren vrijgelaten. Dat meldt de politie. De 17-jarige jongen vertelde dat hij kaarsjes had gebrand bij de foto van zijn overleden vader en daarbij in slaap was gevallen. Toen hij wakker werd, stond de woonkamer in brand. Volgens de politie is de jongen direct de woning uitgevlucht en heeft hij alarm geslagen bij de buren. Ook heeft hij een huisdier in veiligheid gebracht. Getuigen hebben dit verhaal bevestigd. De politie gaat ervan uit dat er sprake is van een ongeluk. Bij de brand raakte niemand gewond. Ook zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Vijftig bewoners zijn geëvacueerd. Ze werden afgelopen weekeinde elders in Hoofddorp opgevangen. In eerste instantie konden ze in het politiebureau terecht. Een aantal bewoners is nu bij familie of kennissen. De politie begint vandaag met het technisch onderzoek. (NRC)