Even een powernap

Of het aan de kwaliteit van haar oordopjes of aan haar vermoeidheid lag, weten we niet. Feit is dat de 18-jarige Fleur Heideman vlak naast een optreden, omringd door honderden bezoekers, rustig bleef doorslapen.

Even een powernap hadden veel bezoekers tijdens het driedaagse Lowlands in Biddinghuizen hard nodig. En of ze dat nu in hun eigen tent of op het festivalterrein deden, geluid was er overal.

Vrijwel het hele weekeinde was het warm genoeg om op het gras te liggen. Fotograaf Martijn van der Griendt zag veel bezoekers genieten van de zon – en naarmate het festival vorderde – slapen op het gras. „Ook op de camping. Naast de tent, of tijdens een potje kaarten.” Het festivalaanbod eiste zijn tol, merkte Van der Griendt. „Je zag de mensenmassa elke dag steeds iets later het festivalterrein oplopen.”