Directeur Kroymans stapt op

Bestuursvoorzitter Guy Demuynck van Kroymans Corporation is per direct opgestapt. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Demuynck begon twee jaar geleden bij de auto-importeur.

De Belg trad in 2006 aan bij het bedrijf om het verder te „professionaliseren” en de organisatie „te versterken”. In de verklaring laat Kroymans weten dat hij dat voltooid heeft en daarom nu in „goed overleg” vertrekt. In een reactie in Het Financieele Dagblad zei Demuynck dat zijn vertrek hem donderdag was „meegedeeld”.

Vorige maand vertrok al de directeur retail Marcel Norbart, een jaar nadat hij was aangetreden. Demuycnk volgde in 2006 Ton van Soest op, die aftrad na invoering van een nieuwe bedrijfsstructuur.

Kroymans is naar eigen zeggen het grootste autobedrijf van Nederland. Volgende maand maakt het de halfjaarcijfers bekend. Vorig jaar haalde het bedrijf van Frits Kroymans een nettowinst van 14,5 miljoen euro. De omzet van het Hilversumse bedrijf kwam net boven de 2 miljard euro uit.

Kroymans, dat circa 3.800 werknemers telt, is importeur en distributeur van Cadillac, Corvette en Hummer voor heel Europa, voor het Zuid-Koreaanse Ssang Yong in de Benelux en voor Saab, Jaguar, Aston Martin, Kia en Alfa Romeo in Nederland. Ook doet Kroymans de distributie voor Ferrari en Maserati in Nederland. Het bedrijf is ook actief in onder meer leasing en schadeherstel.

De autobranche heeft op dit moment last van de slechte economische situatie en de hoge olieprijzen. Veel autodealers zullen dit jaar verlies lijden, schreef adviesbureau DBSC vorige week in een rapport. Volgens het adviesbureau hebben veel bedrijven er last van dat consumenten op dit moment vooral kleine en zuinige auto’s aanschaffen. De winstmarges op deze auto’s zijn laag. Veel kleinere bedrijven zullen volgens het adviesbureau overgenomen worden door grote partijen in de branche.