Deel de liefde voor Abba

Simplify Media, ook op de iPhone
Simplify Media, ook op de iPhone

Napster voor intimi, maar dan zonder downloads. Zo zou je Simplify Media kunnen samenvatten, een programmaatje dat verder gaat waar iTunes en WinAmp ophouden. Je maakt je muziekverzameling online beschikbaar om te beluisteren op een andere pc, Mac of iPhone. De muziek streamt tussen verschillende locaties, via de server van Simplify Media. Bijzonder aan de software is dat je vrienden kunt uitnodigen om via internet naar je muziekverzameling te luisteren en vice versa. Want hoewel iTunes ook muziek tussen computers kan uitwisselen, is het niet mogelijk om dat buiten het thuisnetwerk om te doen. Simplify Media kan dat wel: er is zelfs geen configuratie van je router of firewall voor nodig.

Je kunt maximaal dertig vrienden uitnodigen. Als je al zoveel mensen kent die mogen weten dat je het complete oeuvre van Abba hebt.

Marc Hijink

Meer over muziek streamen tussen pc’s op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink