Vrij zonnig

Dit weekend lijkt onder een vrij heldere hemel te verlopen. Voor mensen die de gedeeltelijke maansverduistering willen bekijken is dat goed nieuws. Maar blijft het ook daarna zo mooi? Een hogedrukgebied, afkomstig van de Azoren, komt vandaag boven Nederland te liggen waardoor storingen op afstand worden gehouden. Toch betekent dit niet, door de onstabiele lucht, dat er helemaal geen regen valt.

Vandaag is het nog wel droog. Na een zonnige start komt vanmorgen vooral in het westen wat sluierbewolking binnendrijven. Dat gaat nog niet ten koste van de zon. De stapelwolken die vanmiddag in het hele land ontstaan, zorgen nog nergens voor buien. Bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden loopt de temperatuur op tot 20 graden op de Wadden en 23 graden in het zuiden.

Ook morgen kent een zonnige start. In de loop van de ochtend komt echter vanuit het westen bewolking binnendrijven. Lokaal ontstaan een paar buien, mogelijk met onweer. Bij een meest matige zuidelijke wind wordt het een graad of 21 aan de kust tot lokaal 25 graden aan de grens met Duitsland. Maandag wordt het wisselvalliger. Zonnige perioden en buien wisselen elkaar af. Vanaf dinsdag gaat de temperatuur omlaag.